POVESTEA CARE ÎȚI VA DA FIORI RECI, PE ȘIRA SPINĂRII! AM FOST ACOLO

For Enghlish version, click here!

   Hai, că la capitolul călătorii… stăm bine! V-am plimbat puțin prin Beverly Hills, paradisul shopping-ului pentru fashioniste. Dacă sunteți mai puși pe aventură, nu aveți de ce să vă plângeți, pentru că v-am propus și cea mai bună variantă ca să ajungeți pe Lună, prin Buzău!  Și am avut grijă și de romanticii incurabili, căci, nu-i așa, v-am dus și la Castelul Julietei, acolo unde, cândva, a luat naștere cea mai frumoasă poveste de dragoste din întreaga lume. Iar astăzi, pentru că tot e Halloween-ul, vă propun o călătorie…ceva mai diferită! Dacă sunteți mai slabi de înger, ați face bine să fiți pregătiți, căci vreau să vă duc într-unul dintre cele mai înfricoșătoare locuri din România! Iar toate drumurile duc către…bătrâna pădure Trivale din județul Argeș.

padure

Legenda mireselor moarte și casa bântuită din Pădurea Trivale

Eu, una, n-am stat pe gânduri, m-am urcat în mașină și am pornit către pădurea de care se leagă atât de multe legende. Am încercat eu s-o fac pe-a curajosa. Și mi-a ieșit. Până ce am ajuns în Pitești. Pe măsură ce ne apropiam de pădure, curajul… s-a cam dus pe apa sâmbetei. Ziceți că n-am motive?! După ce o să citiți asta, știu eu că ceva…o să vă cam pună pe gânduri!

Mireasa decapitată de propriul tată

Multă lume din Piteşti ştie legenda miresei din cartierul Trivale. Unii localnici cred cu tărie în ea, alţii sunt sceptici şi spun că este vorba doar despre o născocire. Cei care au fost acolo simt, însă, că au pătruns, cumva, într-o altă lume.

padure9

Se spune că, în locul în care este acum unul Pădurea Trivale, era, pe timpuri, un falnic conac. Stapanul acelui conac, un om înnebunit dupa bani si putere, avea o fata de o frumusețe colpeșitoare, pe care plănuia sa o mărite cu un bărbat bătrân, dar putred de bogat. Fecioara era, însă, îndrăgostită de un băiat foarte sărac, ce le era slugă la conac. Legenda spune că, în ziua în care trebuia să se mărite cu boierul, așa cum poruncise tatăl său, fata a fugit cu tânărul de care era, de atâta vreme, foarte îndrăgostită. Negru de mânie, tatăl a plecat în căutarea tinerilor îndrăgostiți, pe care i-a găsit, după ceva vreme, adăpostiți printre copacii din Pădurea Trivale. Turbat de furie, bărbatul a vrut să-și pedepsească fiica și a făcut-o să trăiască cel mai negru coșmar. Tatăl fetei și-a ieșit din fire și l-a ucis pe tânăr în chinuri și sânge, chiar sub ochii fetei care îl iubea mai presus de orice, ca pe ochii din cap. Și, de parcă nu ar fi fost de-ajuns, bărbatul și-a renegat fiica și i-a tăiat capul, fără să aibă mustrări de conștiință.

padure4

Nemilosul părinte ar fi murit, pare-se, bântuit de coşmarurile cu fiica sa fără cap, îmbrăcată în rochie de mireasă. Iar, odată cu moartea lui, toată averea a fost risipită. Localnicii spun că tânăra s-ar mai fi arătat de câteva ori, de-a lungul timpului, în apropierea unei vechi case părăsite din Pădurea Trivale, demolată în urmă cu doar câţiva ani, despre care se spune că fi fost conacul tatălui său avar.

padure10

Din marele conac, au rămas doar niște ruine, ce se mai găsesc și astazi în Pădurea Trivale. Se spune că acea casă este bântuită și, pe bună dreptate, este un loc în care foarte puțini au curajul să meargă, mai ales pe timp de noapte. Localnicii spun că, uneori , în serile liniștite, se aude, prin pădure, șuierând purtat de vânt, bocetul fetei ce a fost omorâtă, cândva, cu atâta cruzime.

Ritualuri satanice

Imobilul demolat, în jurul căruia a fost ţesută sângeroasa legendă, a apărut de mai multe ori în presa piteşteană. Se pare că, acum, locul ar fi devenit punct de întâlnire pentru grupuri de tineri care practică ritualuri sataniste.

Mireasa sinucigaşă  

O altă legendă înfricoşătoare, plasată în aceeaşi pădure, însă într-o perioadă mult mai recentă, vorbeşte despre fantoma unei alte mirese moarte, care ar bântui, de ceva vreme, acele locuri.

Povestea spune că, o tânără care urma să se căsătorească, s-a sinucis în pădurea de lângă cartier, după ce iubitul ei a fost călcat de maşină, chiar în ziua în care urmau să își unească destinele, pentru totdeauna. Sufletul ei a rămas să hoinărească pe pământ şi şi-a găsit adăpost în casă părăsită din pădurea Trivale.

padure8

Se spune că mireasa s-ar fi arătat unui taximetrist, iar povestea lui a dat multora fiori reci, pe șira spinării. Potrivit legendei care circulă prin Pitești, se pare că, şoferul a luat, într-o zi, în maşină, o tânără mireasă, care i-a cerut să o ducă la o adresă din apropierea casei bântuite din pădure. Pentru că nu avea bani la ea, femeia şi-a scos verigheta de pe deget, a pus-o într-o batistă şi i-a dat-o bărbatului, spunându-i că avea să îi aducă, de îndată, banii din casă. Ceva foarte straniu avea să se întâmple imediat după. Şoferul a adormit brusc şi, când s-a trezit, era cu maşina în faţa unui bloc din Trivale. Fără să ştie cum a ajuns acolo, bărbatul a intrat în bloc şi, încercând să afle ce s-a întâmplat, le-a spus oamenilor povestea sa. Ei, bine, în acel bloc locuise, într-adevăr, femeia pe care a descris-o, dar a rămas mut de uimire atunci când a aflat că, de fapt, femeia pe care o luase în taxi s-a sinucis în urmă cu 10 ani, când bărbatul cu care urma să se mărite fusese călcat de maşină, chiar în ziua nunţii. Bulversat de cele auzite, taximetristul a dat fuga la maşină, ca să caute verigheta lăsată drept gaj de către femeia care, după spusele lui, se aflase în maşină, cu doar câteva minute în urmă. Mare i-a fost mirarea atunci când, în batistă, nu a mai găsit verigheta lucioasă de aur, ci un deget în stare de putrefacţie, pe care se afla o verighetă roasă de trecerea timpului.

Am fost acolo

Pe timp de zi, locația este la fel de sinistră. Doar clopotele de la mănăstirea de lângă, înterupeau, din când ân când, liniștea care se așezase, de multă vreme, în mijlocul pădurii. Doar că, atunci când iei cu tine un coleg nebun, degeaba stai să cauți spirite și legende numai de localnici știute. Socoteala de acasă…nu prea se potrivește cu cea din târg. Ne-am jucat și noi de-a vânătorii de fantome. Vă las să vedeți, mai jos, ceea ce a ieșit. Chiar și așa, tu…ai avea curajul să mergi acolo?

padure12

padure11

padure7

padure5

padure1

padure3

padure2

Aaaa! Să nu uit! Photo credits: Manciu Romeo. Gracias, Manciule și, hai, să ne trăiești!

padure6

olho-de-boi-0-2